Home Basın Açıklamaları Basın Açıklamaları – 05.04.2017

Basın Açıklamaları – 05.04.2017

written by ilker 6 Nisan 2017

Hukukçular Derneği Üyeleri Taksim Tünelde Türkiye Hukuk Platformu  çadırında 3 Basın Açıklaması ve bu çerçevede etkinlikler gerçekleştirdi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE İSTANBUL BAROSU TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN “HAYIR” KAMPANYASINA KARŞI
BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun referandum hakkındaki açıklamalarını ve yürüttükleri “Hayır” kampanyasını, mensubu olduğumuz Hukukçular Derneği başta olmak üzere, hukukla ilgili STK’lar ve hepimizin çatısı altında birleştiği Türkiye Hukuk Platformu adına desteklemediğimizi ve bu kampanyaya karşı olduğumuzu deklare ediyoruz. Bu bağlamda, Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu’nun bizi temsil etmediğini de tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.

Avukatlık kanununda, çok açık bir şekilde baroların öncelikli vazifesinin, mesleğini ve meslektaşlarının hukuki haklarını savunmak olduğu ortaya konmuştur. Meslektaşların ve özellikle genç hukukçuların bu kadar sorunu varken, baronun bunlarla ilgilenmeyip sadece siyasi muhalefetin bir parçası olmaya azmetmesi, öncelikli olarak avukatlık mesleğine zarar vermektedir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun geleceğe dair siyasi hedefleri varsa, bunu baro üzerinden yapmamalarını, cüppelerini çıkarıp siyaset yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Baronun maddi imkanları, zorunlu olarak üye olan avukatların ödediği aidatlarla karşılanmaktadır. Bu bakımdan, zorunlu üyelik üzerinden meslektaşların baroya yapmış olduğu katkının bir siyasi kampanya için harcanmasını, Türkiye’nin en büyük hukuk STK’sı olan Hukukçular Derneği ve hukukla ilgili 20 STK’nın kurduğu Türkiye Hukuk Platformu olarak, açıkça kabul etmiyoruz.

Barolar Birliği’nin ve İstanbul Barosu’nun yürüttüğü bu siyasi kampanya sürecinin hukuki ya da etik yönden kabul edilebilir bir yanı olmadığını vurguluyor, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için çağrı yapıyoruz. Ayrıca, hukuk STK’ları olarak “Evet” demenin, Türkiye’nin çıkarına, istikrarına ve geleceğine dair çok önemli hukuki ve fiili gerekçelere dayandığını savunuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bugün gerçekleştirilen Basın Açıklamalarımız ile ilgili görseller